Zagrebačka glazbenica Nika Turković dašak je svježeg popa nove generacije mladih glazbenih umjetnika. Njen novi singl “Gledaj me” osim što je „zaraznog“ beat-a, osnažuje žene i djevojčice te im poručuje da je svaka za sebe dovoljna.

Pocket Palma hrvatski je synthwave duo koji čine Anja Papa i Luka Vidović. Poznati su po nostalgičnoj synth glazbi osamdesetih koje obrađuju na hrvatski jezik. Novi singl Nike Turković i njima je ušao u uho pa su odlučili napraviti njegovu remiksiranu inačicu.

“Malo je reći da sam oduševljena i presretna. Dali su toj pjesmi jednu posebnu pocket palma crtu, bez da su ju imalo otuđili od mene i mog glazbenog stila. Rekla bih da smo se baš i privatno i glazbeno spojili kako treba, pa da je bilo suđeno da će nešto super proizaći iz toga. I tako je i bilo.”, sjajnu suradnju s pocket palmom opisala je za SoundGuardian oduševljena Nika.

Otkud im je proizišla inspiraciju za remix otkrili su članovi Pocket Palme, Anja i Luka:

“Taman kad smo bili pri kraju s pjesmom, izašao je novi album Lady Gage koji je poprilično inspiriran dance i house glazbom devedesetih. Bio nam je na repeatu tjednima i mislili smo da bi se Nikin vokal dobro uklopio na takvu glazbu pa smo samoinicijativno odlučili složiti nešto i time iznenaditi Niku. Volimo se igrati žanrovima tako da nam je bilo jako zabavno raditi nešto sasvim drugačije od Nikine pjesme, a i od same pocket palme. ”

Novi verziju pjesme poslušajte ovdje. Nakon njenog slušanja pustit ćete je opet. Toliko je dobra!

Anja M.