Aktualnu svjetsku audio-vizualnu skateboarding scenu predstavit će Vladimir skate film festival i ovogodišnjim, devetim izdanjem koje će se održati od 26. do 29. rujna 2019. godine na nekoliko lokacija u Fažani, Puli i Nacionalnom parku Brijuni.

Snažan internacionalni program projekcijama dokumentarnih filmova i skate-videa te izložbama fotografija okupit će više od 30 gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država (New York, San Francisko), Velike Britanije (London, Manchestera), Kanalskih otoka (Georgetown – Jersey), Rusije (Moskva), Njemačke (Berlin, Hamburg), Španjolske (Barcelona), Švedske (Malmö), Francuske (Chaulgnes), Češke (Prag), Poljske (Varšava), Mađarske (Debrecen), Slovenije (Ljubljana, Postojina) i Hrvatske (Pula).

Festival svake godine pohodi i dvostruko veći broj inozemnih posjetitelja koji u Fažanu pristižu sa svih strana svijeta kako bi bili dio, prema mnogima, najznačajnije skate-manifestacije u Europi i svijetu.

Kroz četiri festivalska dana i gotovo trideset programa publika će se imati prilike upoznati s aktualnom audio-vizualnom skateboarding produkcijom.

Usmjereni na underground i nezavisne DYI projekte, ekipa fažanskog Skateboard klub August Šenoa nepretenciozno je pokrenula Vladimir, koji je od jednovečernjeg događaja prerastao u prepoznatljivu, relevantnu i autentičnu skateboarding manifestaciju.

Događaj pratite na Facebook-u.

Photo by Devin Avery on Unsplash