Udruga KultAkt pokrenula je dva nova projekta – Kreativna škola kulture i Mala kreativna škola kulture omogućit će mladim amaterskim umjetnicima sa područja Osijeka prezentiranje umijeća i radova. S druge strane, podučit će djecu predškolske i školske dobi tipovima umjetnosti.

Sadržaj Kreativne škole kulture prilagođen je mladim umjetnicima. Ciljevi su višestruki: predstaviti njihove talente sugrađanima i široj javnosti, popularizirati različite vrste umjetnosti, omogućiti umjetnicima širenje njihove publike i pružanje slobode umjetničkog izražavanja kako bi im se omogućila veća prepoznatljivost njihovih talenata, ali i motivirati ih za daljnje napredovanje i predstavljanje svojih radova.

Ona će se prikazivati na YouTube kanalu Udruge svakog drugog petka u mjesecu. Prvi nastup pod nazivom Jazz u vašem dnevnom boravku zakazan je već za 19. lipnja 2020. godine u 18:00 sati.

S druge strane, Mala kreativna škola kulture namijenjena je djeci. Zamišljena je kao skup interaktivnih nastupa i radionica u kojima će djeca imati prilike uživati, ali i educirati se o različitim tipova umjetnosti.

Ova će se škola prenositi subotom počevši od 20. lipnja 2020. godine u 11:00, a tada se očekuje čitanje sadržaja za djecu te dodatni zabavni i poučni sadržaji.

Više informacija i daljnje teme potražite na Facebook-u.

Photo by Anna Kolosyuk on Unsplash