Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma koji svoje 18. izdanje najavljuje za termin od 24. do 28. kolovoza 2020. godine na maloj Ljetnoj pozornici i Vili Antonio u Opatiji, u punoljetnost ulazi odgovoran prema brojnim, prije svega zdravstvenim, izazovima, ali i obogaćen međunarodnim filmskim programom “Stanje pripravnosti” koji daje uvid u ekstremističke pokrete i tendencije u Europi.

Kroz pet dana festivala prikazat će se ukupno 21 film, a od toga će čak devet njih upravo ovdje imati svoju premijeru.

Najveća je ovogodišnja novost spoj Liburnia Film Festivala s programom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i poseban međunarodni program naslovljen Stanje pripravnosti, koji uključuje šest međunarodnih dokumentarnih filmova. Riječ je o vrsnim dokumentarističkim ostvarenjima koja bilježe ekstreme naše političke sadašnjosti, neovisno događaju li se oni u “starim” demokracijama, Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, ili na “problematičnom istoku”, u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Grčkoj.

Organizatori Liburnia Film Festivala napominju da će pratiti epidemiološku situaciju do festivala, te ga za posjetitelje učiniti sigurnim, sukladno svim preporukama lokalnog i nacionalnog stožera civilne zaštite. To će značiti i manji broj sjedećih mjesta u publici, pa posjetitelje pozivaju da čim ranije svoje ulaznice nabave online, putem sustava Moje karte.

Sve novosti možete pratiti na službenoj stranici festivala.

Izvor: VoxFeminae