Danas, 1. listopada 2019. godine, službeno je započela ovogodišnja Time to move kampanja, a trajat će sve do kraja mjeseca listopada.

Time to move kampanja središnji je događaj Eurodesk mreže – besplatnog info servisa Europske komisije – a usmjerena je na mlade. Kampanja se održava od 2014. godine kada je trajala tjedan dana, a od 2016. godine traje mjesec dana. U kampanji sudjeluje preko 25 zemalja Europe sa preko 1.000 aktivnosti usmjerenih mladima – širenju informacija o programima mobilnosti, Erasmus+ programu, Europskim snagama solidarnosti, mogućnostima za mlade, poticanju aktivnog građanstva.

U Hrvatskoj djeluje 15 multiplikatora, a Alfa Albona je dio Eurodesk mreže od 2013. godine. Za prošlogodišnju aktivnost „Treasure Hunt: pronađi ruksak“ primili smo najprestižniju nagradu Eurodesk mreže.

Ove godine Udruga Alfa Albona u kampanji sudjeluje sa 10 aktivnosti na otvorenom, dvije online aktivnosti te jednom aktivnošću koja objedinjuje sve ostale. U gotovo svim aktivnostima sudionike očekuju prigodne nagrade. Točan raspored aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici.

Prva ovogodišnja aktivnost održat će se u srijedu, 2. listopada 2019., u srednjoj školi Mate Blažine Labin i namijenjena je srednjoškolcima. Sve građane Labinštine, pogotovo one mlađe, pozivamo da nam se pridruže na drugoj aktivnosti, u subotu, 5. listopada 2019. od 11.00 sati na druženju u Rapcu, ispod restorana Pentola te iz prve ruke saznaju više o mogućnostima koje im se nude kao građanima Europe. Sudionike očekuju prigodne nagrade.

Također, pozivamo sve da prate našu Facebook stranicu gdje će svakog ponedjeljka i srijede imati prilike sudjelovati u online nagradnoj igri.