Pijev život filmski je klasik iz 2012. godine kojeg gledamo iznova i iznova, a evo i zašto!

Oscarom nagrađeni redatelj Ang Lee donosi veličanstvenu priču prema bestseleru Yann Martela. Ovaj film predstavlja iznimno ostvarenje koje govori o velikim idejama kao što su vjera, nada i borba za opstanak.

Film donosi priču Pi Patela, sina čuvara zoološkog vrta. Obitelj se odlučila preseliti iz Indije u Kanadu i kreće na veliko putovanje teretnim brodom. Nakon brodoloma, Pi pluta Tihim oceanom, a njegov suputnik je ni više ni manje nego bengalski tigar po imenu Richard Parker. Proveli su punih 227 dana plutajući na čamcu za spašavanje i kada je sve izgledalo izgubljeno i beznadno ipak ostaje tračak nade koja daje snagu za nastavak ove nemilosrdne borbe.

Ono što počinje kao simpatičan obiteljski film prožet dječjim, nevinim poimanjem duhovnosti s vremenom se pretvara u duboko misaonu i uzbudljivu priču o preživljavanju, prilagodljivosti i samospoznaji. Glavnog protagonista tumači mladi indijski glumac Suraj Sharma kojem je ovo bilo prvo pojavljivanje na filmu uopće. Ulogu je dobio sasvim slučajno kada je pratio brata na audiciju na kojoj je sudjelovalo više od 3.000 kandidata, a povjerenje redatelja opravdao je u potpunosti.

Tigar imena Richard Parker izgleda toliko živo da je teško opaziti da se zapravo radi o vrlo kvalitetnoj primjeni CGI tehnologije. Tek u pojedinim scenama pred kamerama se pojavljuje jedan od četiri prava tigra s kojima je Suraj Sharma svakodnevno marljivo trenirao. Odabrano ih je više jer je ocijenjeno kako svaki od njih posjeduje određene specifičnosti u svojoj osobnosti koje će u konačnici biti utkane u lik Richarda Parkera.

Pijev život predivan je inspirativni film kojeg volimo pogledati i po stoti put. Idealan je za jedno opušteno popodne uz kokice i dobro društvo…