Svatko od nas se barem jednom našao u situaciji da ne zna koje kompetencije naglasiti u životopisu ili kojim se vještinama predstaviti poslodavcu prilikom intervjua za željeni posao. Stoga su poslodavci napravili listu od pet najpoželjnijih vještina presudnih kod kandidata za posao.

Iako naizgled nevažan studentski posao kojeg je većina nas obavljala primarno radi rješavanja financijske situacije, ipak nosi i neke korisne kompetencije poput stjecanja radnih navika, organiziranosti, nošenje sa stresnim situacijama, timski rad, komunikacija s kolegama i klijentima i slično. Može li se koja od njih iskoristiti pri kreiranju CV-a za posao u struci provjerite u nastavku članka.

Pet najtraženijih poslovnih kompetencija koje zahtjevaju poslodavcu jesu:

  1. Motiviranost – Životopis je vrlo važan segment prijave, ali tijekom intervjua morate se dodatno iskazati i istaknuti koje su vaše sposobnosti koje će pozitivno doprinijeti poslovanju kompanije. Informirajte se o tvrtki i istaknite što vas je motiviralo da se prijavite za posao. Poslodavce će oduševiti kada vide da dijelite iste vrijednosti s tvrtkom.
  2. Organiziranost – Za kvalitetan rad potrebno je napraviti plan obveza, odnosno predvidjeti koliko vremena koja obveza od vas iziskuje. Ako dobro raspodijelite vrijeme, poslodavac će vidjeti kako se može pouzdati u vas.
  3. Timski rad – Jedna od najcjenjenijih vještina jest sposobnost rada u timu – spremnost na suradnju, međusobno pomaganje i poštivanje tuđih ideja.
  4. Otvorenost – Kako biste mogli napredovati u karijeri, budite otvoreni za nova znanja. Intelektualna znatiželja dio je vašega osobnog razvoja, zato se nemojte ustručavati preuzeti odgovornost za neke zadatke.
  5. Pozitivan stav – Pozitivno ozračje ključ je uspješnog rada. Eliminirajte trzavice iz radne okoline te vježbajte kako ostati smiren, čak i u stresnim situacijama. Stvorite atmosferu u kojoj će se svatko osjećati ugodno i prihvaćeno.
Više pročitajte na linku.
Photo by rawpixel on Unsplash