SEFF – Smaragdni eco film festival je međunarodni filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. To je jedinstveni putujući filmski festival čiji međunarodni festivalski tim biciklima posjećuje urbane i ruralne krajeve doline Une prikazivajući edukativne filmove o zaštiti prirode i okoliša.

Natječaj za prijavu filmova za festival otvoren je do 30.prosinca 2018. godine, a o odabiru filmova autori će biti obavješteni mjesec dana po završetku prijava. Prednost pri izboru imat će filmovi informativnog i edukativnog karaktera unutar tematike zaštite okoliša i održivog razvoja. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće. Filmovi se prijavljuju u tri kategorije; kratkometražni, dugometražni i animirani.

12. SEFF službeno traje od 21. do 28. lipnja 2019. godine u Martin Brodu, Kulen Vakufu, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Novom, Dvoru, Kostajnici, Hrvatskoj Dubici, Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici, te revijalno u Zagrebu. Filmovi će se prikazati u revijalnom tonu i u ostalim gradovima koje će nakon službenog dijela festivala, posjetiti festivalski tim pod nazivom: SEFF u gostima.

Detalje o Festivalu i uvjetima prijave pronađite na linku.

Photo by Thomas William on Unsplash