IKEA i Mastercard u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR) pokrenuli su Program podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA. Program promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su nositeljice žene. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2019. godine do ponoći.

U sklopu pilot projekta, poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena.

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250.000,00 kn, iz čega će se financirati provedba 3 – 5 projekata/inicijativa ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000,00 kn.

Detaljnije informacije vezane uz Natječaj i način prijave pronađite na službenim stranicama Zaklade.

Photo by Dane Deaner on Unsplash