Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 2.0. Rok za prijavu je 29. lipnja 2018. do 23.59 sati.

 

Povodom 20. obljetnice Media Mediterranea festivala, Udruga Metamedij raspisala je natječaj namijenjen mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 2.0. Ove godine Zlatna lubenica 2.0 ima dvije kategorije:

  • Kategorija A: Natječaj za umjetničke radove (za radove nastale nakon siječnja 2015. godine koji istražuju prirodu i/ili odnos tehnologije i prirode)Svim finalistima biti će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn.
  • Kategorija B: Natječaj za produkciju radova (za koncept, ideju, nacrt, nedovršeni rad i projekt i sl. )Metamedij odabranom umjentiku/ci osigurava produkcijsku i prezentacijsku podršku u realizaciji projekta (prostor udruge Metamedij za rad, najosnovniji pribor, troškovi materijala i produkcije, savjetovanje stručnjaka za produkciju i/ili drugih suradnika, i mogućnost i troškovi javne prezentacije). Novoproducirani rad predstavit će se u sklopu Media Mediterranea festivala u Puli u kolovozu 2018.

 

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinačni autori i umjetnički kolektivi iz Hrvatske.

Rok za prijavu je 29. lipnja 2018. do 23.59 sati.

Više informacija o projeku, ali i informacije kako se prijaviti pronađite ovdje.