Pozivaju se svi hrvatske umjetnici, znanstvenici, zaljubljenici u tehnologiju, inovatori i strastveni robotičari da se svojim idejama te započetim ili dovršenim umjetničkim radovima odazovu na poziv i sudjeluju u šestom izdanju Device_art festivala, nazvanog “Strojevi nisu sami”, koji će se održati u prosincu ove godine, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Device_art je međunarodni festival koji se bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti. Festival preispituje uvriježene koncepte prožimanja umjetnosti, znanosti i tehnologije te kritički interpretira i kontekstualizira uvjete produkcije, recepcije i komunikacije umjetnosti naprava. Umjetnički radovi kojima se festival bavi su na razmeđi hakiranja naprava i gadget kulture, umjetnosti i produkt dizajna, a obuhvaćaju široki spektar tema i formata – od konceptualnih provokacija i inovativnih sučelja, do utilitarističkih proizvoda, igračaka i prototipova.

Natječaj je namjenjen za umjetnike iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj, a otvoren je od 27. ožujka do 20. svibnja 2018.

Više informacija ovdje.

Izvor fotografije