Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda “Rudolf i Margita Matz”.

HDS raspolaže sredstvima od tantijema skladatelja Rudolfa Matza i njegove supruge, pijanistice Margite Matz, a ovim natječajem podupire se školovanje, profesionalni razvoj i umjetnička postignuća mladih skladatelja ozbiljne glazbe, koji na dan 31. prosinca 2018. nisu bili stariji od 30 godina. Cilj je natječaja poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo najmlađe generacije, odnosno pomoći mladim autorima u odabiru poziva profesionalnog skladatelja. Maksimalan iznos sredstava koja će se dodijeliti ovim natječajem u 2019. godini je 20 tisuća kuna. Iznos pojedinačne stimulacije, odnosno stipendije, način i rokovi isplate bit će određeni individualno temeljem potreba, kvalitete, radnog i poreznog statusa dobitnika stimulacije.

Prema propozicijama na natječaj se mogu prijaviti učenici, studenti i diplomirani skladatelji, kao i ostali mladi autori koji se bave skladanjem ozbiljne glazbe i koji žele postati profesionalni glazbenici. Prijave su otvorene do 1. veljače 2019. godine, a rezultati su predviđeni najkasnije 25. veljače 2019. godine.

Više informacija pronađite na poveznici.

Photo by Marius Masalar on Unsplash