Natjecanje u kreativnosti “50 ideas for Europe” provodi se u sklopu projekta OPENS 2019 – Omladinska prestolnica Evrope Novi Sad, a u organizaciji BOŠ – Beogradske otvorene škole. Projekt okuplja zemlje dunavskog sliva – Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Slovačka, Slovenija, Srbija, Rumunjska, Moldavija i Crna Gora.

Natječaj je osmišljen kako bi potaknuo mlade ljude da aktivno sudjeluju u kreiranju i implementaciji kreativnih ideja za bolje sutra diljem Europe. Natječaj je otvoren do 25. travnja 2019. godine. 50 najboljih ideja bit će nagrađeno i objavljeno javno. Sudionici s najboljim idejama imat će priliku nastaviti razvijati iste kroz razne aktivnosti tijekom 2019. i 2020. godine – sudjelovat će na dvodnevnom Creative Hub-u Novom Sadu te na Završnoj konferenciji također u Novom Sadu.

Prijave su otvorene za sve mlade osobe od 15 do 30 godina starosti te za grupe mladih do 5 osoba. Mladi imaju prilike na kreativan način svoja razmišljanja, znanja i iskustva iz različitih aspekata života i ponuditi rješenja, odnosno ideje kako se nositi sa svakodnevnim izazovima. Prijedlozi moraju biti kreativni i inovativni.

Ideje se mogu prijavljivati kroz pet tema: Mobilna Europa i putovanja (Mobile Europe and Travelling); Poslovi budućnosti (Future Jobs for Europe); Inkluzivna Europa (Inclusive Europe); Eko-friendly Europa (Eco-friendly Europe) i Tehnologija i Europa (Tech-Europe).

Tekst natječaja možete pronaći na linku, a prijavnicu ispuniti ovdje.