Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj otvorilo je natječaj za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2020/21. Dodjeljuju se u trima različitim kategorijama.

U prvoj se kategoriji stipendira šest studenata za diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja u trajanju od 10 mjeseci.

Druga kategorija predviđena je za 10 studenata diplomskog ili poslijediplomskog studija, a radi se o usavršavanju u trajanju od jednog do tri mjeseca.

Posljednja, odnosno treća kategorija, omogućuje stipendiju za dvojni doktorat (zajedničko mentorstvo ili cotutelle) u trajanju od 5 mjeseci. Namijenjena je za 1 osobu.

U obzir će se uzimati i kvaliteta studijskoga plana, učinak mobilnosti i važnost boravka u Francuskoj za profesionalni razvoj kandidata, učinak mobilnosti na razvoj te jačanje suradnje između matične ustanove kandidata u Hrvatskoj i ustanove primateljice u Francuskoj. Uz akademsku izvrsnost potrebno je i izvrsno znanje stranoga jezika na kojemu se održava studij, odnosno stručno usavršavanje. Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

Rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2020. godine. Više informacija o prijavama i programima pronađite na službenim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Photo by Alice Triquet on Unsplash