Muzej Jugoslavije iz Beograda u okviru svog online programa pokreće projekt #YUDOM te poziva publiku iz zemalja bivše države da se uključi u kreiranje participativne virtualne izložbe.

Ako ste u dobrovoljnom ili prinudnom čišćenju doma, tavana ili podruma naišli na davno zaboravljene predmete – limene kutije ili emajlirano posuđe iz Celja, kolekciju znački ili Iskra telefon – dugogodišnji skupljači prašine sada mogu postati muzejski eksponati.

Za sudjelovanje u izložbi dovoljno je fotografirati uporabne predmete koji datiraju iz jugoslavenskog perioda, podijeliti fotografiju na društvenim mrežama koristeći hashtag yudom i pritom označiti Muzej Jugoslavije. Kustoski tim doprinijet će akciji predstavljajući fotografije predmeta koji su pripadali jugoslavenskoj svakodnevici, a sada su dio muzejske kolekcije. Neki od predmeta nisu izloženi u okviru stalnog postava Muzeja pa će ih publika sada imati priliku upoznati u virtualnom okruženju.

Osim sudjelovanja u kreiranju postava, Muzej Jugoslavije u sklopu programa #OSTANIUMUZEYU omogućuje razgledavanje aktualne izložbe Projekat Jugoslavija prilagođene online formatu, virtualna vodstva kroz tematske izložbe te pristup edukativnim i drugim sadržajima za različite uzraste.

Za detalje posjetite službene stranice Muzeja.

Izvor slike: Muzej Jugoslavije