Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu  – UHSI – osnovana je 2018. godine. Ideja osnivanja proizašla je iz želje za ujedinjenjem svih studenata koji svoje studentske dane provode u inozemstvu te pomoći onima koji se tek odlučuju upustiti u takvo što.

Cilj je povezivanje hrvatskih studenata izvan Hrvatske, podrška Hrvatima koji odlaze na studij u inozemstvo, povezivanje sa studentima u Hrvatskoj i stranim zemljama te lokalnim zajednicama u kojima studenti žive. UHSI daje priliku studentima da razmjenjuju svoja iskustva, shvaćaju probleme s kojima se možete susresti – ponekad postoje administrativni problemi, a ponekad želite znati kamo izaći vikendom u određenom gradu.

Trenutno je dostupna samo virtualna podrška – putem Facebook stranice, a uskoro i putem LinkedIn profila. Kako neprestano proširuju svoju mailing listu, za ljeto 2019. godine planiraju i ljetni susret na kojem će se provoditi paneli, radionice i na kojem će se studenti moći upoznati jedni s drugima, ali i sa predstavnicima udruge.

Trenutno je u Udrugu uključeno više od 60 članova, a u narednoj godini žele doći do nekoliko stotina članova. Naime, pridružiti se mogu građani Republike Hrvatske koji provode ili su proveli jedan semestar studirajući u inozemstvu. Članove se potiče na aktivno sudjelovanje te doprinos u radu i razvoju grupe kako bi je imali kome prepustiti – dijalog, solidarnost, uključenost i objektivan rad temeljne su vrijednosti Udruge.

Upisnica u članstvo dostupna je na poveznici.