CTK- Centar tehničke kulture je kroz online tečaj Youth Work HD odlučio podijeliti njihova dosadašnja znanja koja su prikupili, a koja misle da mogu koristiti svakom radniku i radnici koji rade mladima (eng.youthworkeru), bez obzira radili oni s mladima s posebnim potrebama, kao sportski treneri, edukatori, facilitatori ili savjetnici.

Zajedno s partnerima iz Italije, Latvije i Litve osmislili su tečaj koji traje 60 sati i sastoji se od 4 modula:

  • Dosezanje do mladih
  • Suradnja s relevantnim dionicima u području mladih
  • Utjecanje na politike u području mladih
  • Korištenje digitalnih alata.Svaki modul traje 15 sati, a sastoji se od obaveznih i neobaveznih zadataka, interaktivnih lekcija, infografika, videa, iskustava stručnjaka iz područja mladih te završnog kviza koji trebate položiti kako biste primili certifikat o sudjelovanju u tečaju. Kroz tečaj će obraditi teme kao što su: vještine slušanja, motivacija, rješavanje problematičnih situacija u radu s mladima, online i offline komunikacija, efikasno komuniciranje za bolju suradnju, međunarodna suradnja, europske politike za mlade, zagovaranje i zagovaračke kampanje, alati za projektno upravljanje, alati za online suradnju, alati za vizualizaciju podataka, društvene mreže… i tu lista ne staje.

Youth Work HD online tečaj možete upisati do ponedjeljka, 30. travnja 2018, a tečaj će startati tjedan dana kasnije – 7. svibnja 2018. Tečaj je dostupan na hrvatskom, latvijskom, litavskom i talijanskom jeziku, a prijaviti se možete prijavom na navedenu poveznicu.

Izvor i više informacija: www.ctk-rijeka.hr

Više