Start-Up akademija održana u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Pula privukla je velik interes studenata, poduzetnika početnika i osoba koje razmišljaju o ulasku u poduzetništvo. Start-Up akademija sastoji se od besplatnih trodnevnih edukacija koje su namijenjene prvenstveno mladima koji žele realizirati svoju poduzetničku ideju, ali i postojećim poduzetnicima, profesionalcima i ostalima zainteresiranima.

Edukacije su se sastojale od teorijskog i praktičnog dijela. Kroz teorijski dio polaznici stječu znanja iz područja poslovnog planiranja, menadžmenta, marketinga i financija, dok je praktični dio primarno namijenjen oblikovanju poslovnih ideja putem pojednostavljenog modela poslovnog plana. Osim novih znanja, vještina i kontakata, sudionici su dobili mogućnost predstaviti svoje inovativne poduzetničke ideje. Tri najbolje ocijenjene sudjeluju u nagradnom natječaju za novčanu nagradu, računalo i medijsku promidžbu.

Prvo izdanje Start-Up akademije u Istri izazvalo je velik interes pa je tako do sada već sudjelovalo blizu 200 ljudi. Nakon izdanja u Svetvinčentu i Puli, Start-Up akademija nastavlja put po Istri izdanjima u Poreču i Rovinju. Prvo na redu je izdanje u Rovinju koje će se održati od 10. do 12. prosinca (u terminima od 16-20 sati) u Domu kulture. Slijedi akademija u Poreču od 11. do 13. prosinca (u terminima od 16-20 sati) koja se odvija u prostorima Doma Obrtnika. Od 12. do 19. prosinca radionice će se održati u Labinu, zatim od 8. od 10. siječnja u Buzetu, a od 15. do 17. siječnja u Umagu.

Start-Up akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge i IDA-e – Istarske razvojne agencije, uz podršku HBOR-a i Zagrebačke banke.

Više pročitajte u online izdanju Glasa Istre.

Photo by Andreas Klassen on Unsplash