Natječaj „Oboji svijet!” ove godine slavi 8. rođendan!

Natječaj se organizira u svrhu prihvaćanja, poštivanja i razumijevanja različitosti, promoviranja nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, izgradnje mira, odgoja za mir i interkulturalizma, poštivanja ljudskih prava te poticanja kritičkog, kreativnog i inovativnog promišljanja učenika i učenica o navedenim temama, a na natječaju mogu sudjelovati učenici i učenice svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske te učeničkih domova.

Ove godine želi se skrenuti pozornost na temu natječaja: prihvaćanje i poštivanje različitosti te individualnih razlika u našem svakodnevnom životu, školama i lokalnim zajednicama. Ljudi se razlikuju po mnogočemu, poput nacionalnosti, vjere, jezika, spolne orijentacije, osobnog i socijalnog identiteta, obiteljskog i socio-ekonomskog statusa, kulture, običaja, tjelesnog izgleda, obrazovanja te po mnogim drugim obilježjima.

Na natječaj se mogu prijaviti radovi u kategoriji fotografije, stripa, plakata, priče, pjesme, video uratka te ostalih načina kreativnog izražavanja. Radovi mogu biti individualni ili grupni, a upute za prijavitelje pronađite ovdje.

Natječaj je otvoren od 3. rujna 2018. do 26. listopada 2018. godine. I ove godine se prijaviti možete online.

Imate li pitanja? Uputite ih na mail oboji.svijet@gmail.com.

Više informacija potražite na službenoj stranici Foruma za slobodu odgoja.