O čemu govorimo kad govorimo o rodnoj (ne)ravnopravnosti u Hrvatskoj i Europi? Što rodna ravnopravnost znači različitim generacijama i različitim zemljama? Prijavi se na konferenciju Gender equality and YOU koja će se održati 11. i 12.listopada u Beču!

U organizaciji austrijskog Predsjedništva Vijeća Europske unije, zajedno s Austrijskim Nacionalnim vijećem mladih i Europskim forumom mladih, konferencija će ponuditi prostor mladim ljudima i predstavnicima mladih  kako bi se susreli i razgovarali o budućnosti ravnopravnosti spolova sa ministarstvima i političkim strankama, kao i sa stručnjacima nevladinih organizacija, javnih uprava, međunarodnih i EU tijela.

Konferencija će se usredotočiti na:
● Razgovor o vizijama mladih osoba o budućnosti ravnopravnosti spolova u njihovim zemljama i u EU
● Istraživanje percepcija i iskustava između osoba različitih generacija i država članica
● Identificiranje potreba za promjenama na jačanju ravnopravnosti spolova.

Pozivaju se mladi ljudi iz svih država članica EU, EFTA i zemalja zapadnog Balkana.

Troškovi putovanja i smještaja za do dvije mlade osobe po državi članici EU financiraju Austrijsko Predsjedništvo i Europska komisija.

Imaš li između 16 i 30 godina, dolaziš iz neke države članice EU, zanima te tema ravnopravnosti spolova te možeš komunicirati na engleskom jeziku, prijavi se do 12.kolovoza! Konferencija se održava 11. i 12. listopada u Beču!

Saznaj više ovdje.

Kriteriji prihvatljivosti za sudjelovanje u financiranju: • rezident u državi članici EU; • snažan interes za temu ravnopravnosti spolova; • mogu raditi na engleskom jeziku; • u dobi od 16 do 30 godina.

Photo by Alysa Bajenaru on Unsplash