Traži se osmero mladih – sedmorica u dobi od 18 do 30 godina te njihov team leader koji može biti i stariji – za razmjenu u Sloveniji. Razmjena pod nazivom “Get Skilled” se održava u sklopu Erasmus+ projekta u slovenskom Hodošu u razdoblju od 19. veljače do 1. ožujka 2019. godine.

U projektu, osim Hrvatske, sudjeluju još četiri zemlje – Slovenija, Italija, Španjolska i Portugal. Troškovi smještaja i hrane potpuno su pokriveni, a putni troškovi za hrvatske sudionike do iznosa od 180 eura. Također, svi sudionici plaćaju troškove sudjelovanja u iznosu od 30 eura.

Tema razmjene je “Get Skilled”, odnosno nastojat će se sudionike osvjestiti o gorućem problemu nezaposlenosti mladih te ih upoznati sa mogućim rješenjima – kako istaknuti svoje vrline, vještine i iskustva pri traženju posla, kako na jednostavan način poboljšati svoja znanja i steći nove kompetencije, kako se predstaviti poslodavcu u najboljem mogućem izdanju, kako pravilno napisati CV, koji su dodatni alati koji im mogu pomoći pri pretraživanju poslova i kako postati prepoznatljiv na tržištu rada.

Međutim, nisu samo ove ozbiljne teme dio razmjene, već je tu i mnogo interaktivnih aktivnosti – radionice upoznavanja, interkulturalna druženja, izleti, šetnje prirodom, upoznavanje sa drugim kulturama i jezicima i svašta nešto što ćete morati sami otkriti.

Prijaviti se možete na sara.drustvoelu@gmail.com ili ana.drustvoelu@gmail.com .

Detaljnije o projektu pronađite na poveznici.

Photo by Perry Grone on Unsplash