Pjesma “Nitko osim nas” prvi je singl Damira Urbana s njegovog budućeg novog homemade albuma koji je nastao u ovo kaotično vrijeme.

“Naime, u situaciji u kojoj je teško realizirati normalan rad, uobičajena snimanja i aktivnosti benda, u razdoblju kad nam je naložena fizička distanca, skrivanje iza maski, kad nam je ona prirodna ljudskost u međusobnom kontaktu dokinuta, želio sam barem svojim pjesmama i pristupom, onime što ja znam i mogu, biti bliži svojoj publici, svojim ljudima.

Upravo zato je Nitko osim nas snimljena intimno, u jednoj maloj sobi na Brijunima, uz pomoć nekolicine prijatelja, u malom mobilnom studiju, na gitari, oplemenjena tek svirkom naših suradnika Jonathana Waltona na trubi i Clee Friend na cellu, čiju je dionicu aranžirao naš prijatelj Davor Rocco. Iako kilometrima daleko pridružio nam se i naš dragi prijatelj Ante Gelo, koji je snimio i napravio aranžman za gudače” – izjavio je Damir Urban za Sound-report povodom objave novog singla.

„Nitko osim nas“ je pjesma o ljubavi unatoč svemu, o odnosima koji nas formiraju, o životu kakav zapravo jest. Pjesma svojim nastankom i realizacijom predstavlja simbol pokušaja življenja normalnog života unatoč svemu što nas je snašlo.

Glazbu, tekst i miks potpisuje Damir Urban, a za režiju spota snimljenog na Brijunima pobrinula se Milica Czerny Urban koja je također izjavila par riječi o novoj pjesmi i njenom nastanku:

“Nitko osim nas mi se činila previše intimnom pjesmom da bih video za nju napravila pretenciozno i pompozno i time naštetila atmosferi i slikama koje pjesma daje. Odlučila sam snimiti Damira što jednostavnije i prirodnije, poigrati se svjetlom u cik zore i sumrakom kako bih zadržala tu toplinu i dojam bliskosti. Željela sam da video prati dojam pjesme, da bude pitom i životan, ali da vizualno ne bude preslika glazbe. Moram priznati da je bilo poprilično izazovno s obzirom da smo sve snimali sami, a da su mi ‘asistirala’ djeca. No, to su izazovi, ali i ljepota života o čemu pjesma zapravo i govori.”

Osim Urbana koji pjeva i svira gitaru, Waltonovih truba i Cleingovih violončela, u pjesmi svira i gudački kvartet koji čine: Dean Melki, Jasmina Bojić, Luka Iverac i Matej Milošev.

„Umorni i potrošeni, slomljeni, ali još zaljubljeni”, jedni su od stihova Urbanove nove predivne balade koji idealno opisuju svih nas. Poslušajte pjesmu i pogledajte jednostavan, ali moćan spot koji će vam uljepšati dan!

Anja M.