23. travnja 2020. godine rezerviran je za proslavu Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige, i to uz ovogodišnje izdanje programa Noć knjige koje je posvećeno aktualnoj temi promjene. Ove će se godine događanje prvi put održati virtualno, i to u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige je patuljak Čituljak koji nosi poruku S knjigom nisi izoliran!.

U bogat program ovogodišnjeg izdanja, o kojemu više možete pronaći na poveznici, uključit će se neki poznati domaći pisci i autori.

Održat će se i nagradni natječaj za školarce pod nazivom Posadi priču! u kojemu je cilj osmisliti priču u proznoj formi do 100 riječi. U njoj trebaju progovoriti o odgovornosti, dobroti, poštovanju, nježnosti, suosjećanju, humanosti, pravednosti, ustrajnosti, ljubavi i preobrazbi. Nagrađeni radovi bit će objavljeni 23. travnja i predstavljeni na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Više pronađite na http://nocknjige.hr/.