Studenti konačno mogu odahnuti jer im se od sada stipendije više neće oporezivati. Zbog apsurdne zakonske odredbe roditelji odličnih studenata vraćali su njihove nagrade te su mnogi studenti odustali od studentske razmjene odnosno Erasmusa.

Prema pisanju Slobodne DalmacijeMinistarstvo financija u najnovijim izmjenama Zakona o porezu na dohodak konačno je odlučilo ispraviti nepravdu prema najboljim studentima, ali i onima slabijega imovinskog stanja, te stipendije, nagrade za izvrsnost učenika i studenata isplaćene iz proračuna, kao i bespovratna sredstva koja se isplaćuju iz proračuna, fondova i programa Europske unije i drugih međunarodnih fondova i programa, napokon odlučilo uvrstiti u kategoriju primitaka koje će roditeljima i skrbnicima na koje su prijavljeni uzdržavani članovi omogućiti pravo na poreznu olakšicu.
Ubuduće se pri utvrđivanju prava na osobni odbitak za uzdržavane članove uže obitelji stipendije, bez obzira tko je isplatitelj, nagrade za izvrsnost učenicima i studentima te bespovratna sredstva iz proračuna, fondova i programa Europske unije u svrhu obrazovanja i usavršavanja neće uzimati u obzir.
Izvor: Mojfaks.hr