K-zona poziva sve umjetnike i umjetnice koji svojim radom žele podržati borbu za prava žena i rodnu ravnopravnost te svojim kreativnim izričajem utjecati na društvenu promjenu da sudjeluju u prvom proširenju društvene igre Fierce women/Strašne žene. 

Cilj je predstaviti 30 strašnih žena iz Irske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske u prvom expansion decku kartaške igre Fierce Women i učini svaku kartu originalnim umjetničkim djelom.

Igra je nastala 2018. godine, a svoje igrače/ice upoznaje sa ženama koje su doprinijele društvu u poljima kulture, politike, znanosti, feminizma, ljudskih prava i umjetnosti. Radi se o zabavnom, edukativnom i društveno korisnom proizvodu koji nam daje priliku da temu rodne ravnopravnosti na suptilan način uvedemo u svoje društvene krugove.

Natječaj Fierce Women WOW Cards otvoren je za sve umjetnice, ilustratorice i dizajnerice iz Europe. Ono što treba napraviti je odabrati jednu od 30 strašnih žena iz originalne igre i osmisliti ilustraciju koja će istu predstaviti na originačan način. Rad koji se šalje ne mora biti dovršen, za prijavu je dovoljno poslati i skicu ilustracije, a odabrane će umjetnice kasnije imati priliku dodatno raditi na svojoj ilustraciji. Također, nakon selekcijskog postupka, moguće je da odabranim umjetnicama dodijelimo i dodatne strašne žene koje će trebati ilustrirati.

Prijaviti se možete putem Google obrasca sve do 24. lipnja 2020. godine.

Isplati se sudjelovati jer odabrane ilustracije očekuje nekoliko nagrada:

  • 160 Eura (bruto) za svaku ilustraciju koja bude uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck
  • ilustracija/e će biti uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck i promovirana putem različitih kanala projektnih partnera (Facebook, Instagram, web stranice, festivali i druga događanja)
  • 5 primjeraka Fierce Women WOW cards expansion deck-a i jedan primjerak kartaške igre Fierce Women

Više o ovoj temi pronađite na stranicama Voxfeminae.