Natječaj je otvoren do 5.ožujka u ponoć, a prijaviti se mogu učenici osnovnih i srednjih škola u dobi od 8 do 19 godina. Na natjecanju mora sudjelovati cijeli razredni odjel ili tim od najmanje 5  učenika iste škole različitih uzrasta, a sudjelovati mogu škole sa čitavog područja Hrvatske.

Udruga Žmergo nakon prošlogodišnjeg uspješne akcije i ove godine otvara video natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola uključenih u projekt EAThink2015 kojim se podupiru kreativne ideje učenika za društveno angažirane video uratke kojima učenici odgovaraju na problematiku globalnih izazova u području hrane!

Doznajemo kako Žmergo, u formi video spota u trajanju do 30 sekundi, želi vidjeti najinovativnije ideje učenika kao njihovih prijedloga rješenja za uočene probleme na temu neovisnosti hrane (uzgoj hrane / vrtlarenje, hrana kao otpad, kritička, odgovorna kupovina i potrošnja hrane).

Natječaj je za prijave otvoren do 5.ožujka u ponoć.

Sva pravila natječaja, kao i prijavnica za sudjelovanje, dostupni su na web stranici udruge ŽMERGO, a dodatne informacije možete zatražiti i putem maila (eathink.zmergo@gmail.com) ili broja telefona 051/ 271-459.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade je bila Osnovna škola Drenje, a popis svih prošlogodišnje prijavljenih videa, možete pogledati na youtube kanalu udruge ŽMERGO.