Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) i hrvatski Eurodesk centar organiziraju natječaj za najinkluzivniji projekt programa Erasmus+ u području mladih. 

Jedna od glavnih značajki Erasmus+ programa teži promicanju jednakosti i uključivanja svih sudionika olakšavanjem pristupa te stvaranjem jednakih prilika za sve, AMPEU i Eurodesk mreža žele osobito poduprijeti i promovirati projekte koji uključuju sudionike koji se u svakodnevnom životu suočavaju s raznim problemima i preprekama te im je sudjelovanje u projektima omogućilo upoznavanje s novim kulturama, novim ljudima i mjestima, usavršavanje brojnih znanja i vještina koje su pridonijele njihovom osobnom i profesionalnom životu.

Iz tog razloga organiziran je natječaj koji je otvoren do 7. rujna 2018. godine, a u njemu mogu sudjelovati sve organizacije koje su provele projekt u okviru Erasmus+ programa u području mladih u razdoblju od 2014. do 2017. godine, financiranog od strane Agencije.

Pobjednik natječaja dobit će, uz nagradni paket AMPEU-a, plaćeni put i smještaj za jednu osobu iz organizacije na Yo Fest u svibnju 2019. godine.

Druga i treća odabrana priča također osvajaju nagrade i to, uz nagradni paket AMPEU-a, društvene igre „Strašne žene“ organizacije Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ i „Pretežno vedro“ Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Više informacija možete pronaći na linku!

Photo by Roman Kraft on Unsplash