U sklopu natječaja Poduzetnici budućnosti nagrađena su dva projekta učenika iz Pule sa 10.000,00 kuna. Jedan je od njih inovativna aplikacija koja bi spajala ljude koji putuju obavještavajući ih o praznom prostoru za prtljagu u njihovim vozilima kako bi lakše dijelili prostor, a drugi je slikovnica koja objašnjava ekonomske pojmove djeci na zabavan i lako pamtljiv način.

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ bio je otvoren od 15. ožujka do 15. svibnja 2018. godine, namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Shuffle je inovativni projekt učenika Ekonomske škole Pula, a radi se o aplikaciji koja bi spajala ljude koji putuju obavještavajući ih o praznom prostoru za prtljagu u njihovim vozilima kako bi lakše dijelili prostor.

Drugi pobjednički projekt Mala škola ekonomije slikovnica je učeničke zadruge Kažun Ekonomske škole Pula. Ona je jedan od modernijih načina učenja koji se dječjoj svakodnevici može približiti nesvakidašnjim temama. Ekonomska pismenost i pojmovi potrebni tijekom cijelog života djeci su pojašnjeni na zabavan i lako pamtljiv način. Uz kupnju slikovnice dolaze i edukativni materijali, kocke od pluta za mlađu i puzzle od recikliranog papira za nešto stariju djecu.

Više informacija o ovoj temi potražite na linku.

Photo by rawpixel on Unsplash