U Mreži telefona za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva otvorena je posebna linija za stručnu psihološku pomoć maturantima i njihovim roditeljima.

Hrvatska psihološka komora u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom, omogućila je svim građanima stručnu psihološku pomoć u Mreži telefona za psihološku pomoć s 25 telefonskih linija.

Maturanti su u jednom od najvažnijih perioda u svom životu, trenutku u kojem moraju donijeti važne odluke i pripremiti se za maturu. I sve to usred krize izazvane bolešću COVID-19 i brojnim neizvjesnostima koje je donijela online nastava i još uvijek nejasna situacija oko načina polaganja mature. Što studirati, gdje studirati, kako će izgledati upisi na fakultet – samo su neka od brojnih pitanja na koja nemaju jasan odgovor.

Više od 2000 građana potražilo je savjet psihologa unatrag mjesec i pol dana. Još uvijek brojne osnovne i srednje škole u Hrvatskoj nemaju zaposlenog psihologa. Upravo iz tog razloga otvorena je posebna telefonska linija za podršku maturantima i njihovim roditeljima. Stručnjaci su maturantima i njihovim roditeljima dostupni na broju 091 551 69 51 svaki dan od 8 do 22 sata.

Izvor: studentski.hr

Photo by engin akyurt on Unsplash