Manifestacija Hrvatska volontira održava se već osmu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem se zajedno gradi bolja i snažnija zajednica.

Ove se godine manifestacija održava od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga. Svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu.

Ovogodišnjom manifestacijom pozivaju i potiču sve organizatore volontiranja, da se i ove godine uključe i organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za vlastitu zajednicu te da uključivanjem što većeg broja volontera i zaposlenika tvrtki pokažete da zajednički možemo više i bolje.

Pozivaju se volonteri organiziranja da svoje volonterske aktivnosti upišu u online aplikaciju na www.hrvatska.volontira.vcz.hr do 14. svibnja 2018. godine