Mreža FARE (Nogomet protiv rasizma u Europi)  djeluje protiv rasizma u nogometnim stadionima i oko njih diljem Europe.

Svake godine organiziraju akcijski tjedan u kojem će navijači, etničke manjine i nogometni klubovi biti ujedinjeni protiv diskriminacije. Ove godine održat će se od 11. do 25. listopada 2018. godine.

FARE pruža male potpore organizacijama kao što su skupine navijača, lokalne inicijative, nevladine organizacije i aktivistima koji im pomažu da provode aktivnosti u svojoj zajednici, stadionu, gradu ili gradu tijekom akcija. Mali iznosi novaca imaju za cilj financirati aktivnosti i događaje na lokalnoj i regionalnoj razini koji se bave diskriminacijom, promicanjem socijalne uključenosti i korištenjem nogometa kako bi se ljudi različitih zajednica okupili. Aktivnosti bi trebale ispuniti jedan ili više ovih ciljeva:
-Boriti se protiv diskriminacije u nogometu
-Proslaviti raznolikost u nogometu
-Poboljšati zastupljenost manjina i žena u nogometu
-Razvit ideje i nove prakse koje izazivaju isključivanje
-Korištenje nogometa kao alata za osnaživanje, socijalnu uključenost i obrazovanje

Predložene aktivnosti moraju biti protiv diskriminacije u nogometu i promicati sport kao alat za uključivanje. Fare će dati prioritet aktivnostima koje aktivno uključuju i potiču uključivanje i osnaživanje migranata, etničkih manjina, izbjeglica, tražitelja azila, žena, LGBT zajednica ili osoba s invaliditetom.

Prijaviti se mogu formalne ili neformalne skupine ili organizacije koje žele rješavati diskriminaciju u nogometu i kroz nogomet.

Više informacija možete dobiti ovdje.

Photo by Dan Gold on Unsplash