Portal eLektire se širi i postaje još i bolji!

Riječ je o projektu pokrenutom 2009. godine na inicijativu i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u realizaciji “Bulaja naklade” i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet. Do sada je u njemu objavljeno više od 380 elektroničkih knjiga – osnovnoškolskih i srednjoškolskih lektira te drugih djela hrvatskih i stranih autora. Novost su zvučni zapisi lektira, a trenutno ih ima 115

Književna djela dostupna su u nekoliko formata: kao interaktivni sadržaj prikladan za pregledavanje na internetu  (web format); u PDF formatu koji je spreman za ispis na standardnim A4 pisačima; u Flip formatu koji omogućuje “listanje” elektroničke knjige; te u ePub formatu prilagođenom tabletima, pametnim mobitelima i e-book čitačima. Kao zvučne zapise možete pronaći antologijske pjesme hrvatske književnosti, književna djela od srednjega vijeka do Krleže i Ujevića, bajke iz zbirke Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić pa i cjelovit Gundulićev ep Osman, koji ukupno traje nešto manje od sedam sati. Zvučne knjige možete slušati preko ugrađenog playera ili pak preuzeti na svoje računalo, MP3 uređaj, tablet ili mobitel.

Pristup svim sadržajima je u potpunosti besplatan, a dostupan je učenicima i studentima te njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@Edu.hr, kao i svima drugima koji se registriraju na portalu.

izvor: Medijskapismenost.hr

Photo by Josh Applegate on Unsplash