Otvorene su prijave za Consumer Classroom Međuškolsko natjecanje 2018. Pozivaju se nastavnici i učenici da izrade video vodič za organizaciju školskog putovanja u inozemstvo uz ekonomičan proračun.

Danas tinejdžeri moraju znati upravljati sa novcem iz više razloga : plaćanje rate mobilnog telefona, nabava užine, plaćanje prijevoza u školu, trošak provođenja slobodnog vremena. Ali kako mladi ljudi stvarno planiraju ili troše svoj novac?

Organiziranje školskog izleta bio bi izvrstan način za mlade ljude da se upoznaju s planiranjem proračuna i razumijevanjem vrijednosti novca. Za ovo izdanje Consumer classroom međuškolskog natjecanja poziva nastavnike i studente da razviju video vodič za organiziranje školskog putovanja u inozemstvo kroz ekonomičan proračun. Ovaj vodič videozapisa trebao bi pružiti skup najboljih postupaka za planiranje proračuna i predlaganje najboljih opcija u smislu cijene i održivosti prilikom rezervacije školskog izleta, usredotočujući se na različite aspekte koje ta aktivnost može uključivati.

Želite li osvojiti opremu za svoju školu? Ove će se godine kroz natječaj nagraditi 10 projekata koji će ući u uži izbor:
– 1.mjesto bit će nagrađeno školskom opremom vrijednom do 6.000 eura kako bi se podijelili jednako između dvije pobjedničke škole (3.000 eura po školi);
– 2.mjesto bit će nagrađeno školskom opremom vrijednom do 4.000 eura za jednaku podjelu između 2 pobjedničke škole (2.000 eura po školi);
– 3.-10.mjestu dodijelit će se školska oprema vrijedna do 1.000 eura po školi.

Projektni tim mora se sastojati od dva razreda / skupine učenika iz različitih zemalja EU. Bez barem jedne partnerske škole iz države članice Europske unije, nećete imati pravo sudjelovati. Ako vam je potrebna pomoć u pronalaženju partnera projekta, možete:
a. Objavite svoje zanimanje na forumu međuškolskog natjecanja
b. Pregledajte i kontaktirajte ostale nastavnike putem Imenika Consumer classroom-a
c. Koristite projektni alat za predlaganje vaše projektne ideje drugim učiteljima

Ostala pravila provjerite na linku, a svoj video pošaljite najkasnije do 8.lipnja.

Photo by Feliphe Schiarolli on Unsplash