Udruga za mlade Alfa Albona traži mladu osobu od 17 do 30 godina za kratkoročni EVS u Turskoj (u trajanju od 59 dana) za rad s mladima. Period za koji se traži 1 hrvatski volonter/ka je od 30.01. do 29.03.2018. u gradu Erzurumu.

 

Popularno nazvan EVS- European Volunteer Service (Europska Volonterska Služba) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 17 do 30 godina da volontiraju u drugoj zemlji tokom određenog vremenskog perioda. EVS može biti kratkoročan ili dugoročan, no najviše  do 12 mjeseci. Ukoliko osoba ide na kratkoročno volontiranje do 2 mjeseca, tada može iskoristiti još preostalih 10 mjeseci za dugoročno, no ako se najprije ide na dugoročno onda se kratkoročno volontiranje ne može iskoristiti. Osoba može ići na projekt prije navršenih 31 godinu, što znači da datum početka volontiranja mora biti prije navršene 31 godine.
Sudjelovanje u Europskoj volonterskoj službi je besplatno, a volonterima su pokriveni troškovi stanovanja i režija, zdravstvenog osiguranja, volonterske vize i prehrane za vrijeme trajanja projekta, a osim toga dobivaju mjesečni džeparac i besplatan tečaj jezika. Volonteri uvijek dobivaju mjesečni džeparac koji je odredila EU komisija sukladno standardu pojedine zemlje, a šta se tiče prehrane – volonterima ili organizacija daje novce za hranu svaki mjesec ili im osigurava 3 obroka na dan. Putni troškovi također su programom pokriveni, praksa je da si volonter sam kupi povratnu kartu te im organizacija u koju idu nadoknadi troškove. Visina putnih troškova za volontere određena je sukladno kalkulatoru udaljenosti kojeg je propisala Europska komisija.
Više o samom projektu možete provjeriti u INFO packu.
Za prijavu je potrebno poslati CV na engleskom jeziku na mail alfa.albona@gmail.com. U slučaju kakvih nejasnoća, kontaktirajte udrugu Alfa Albona putem navedenog maila.