Projekt EPIC – Establishing Peace for intercultural community provest će se u periodu od 18. lipnja do 13. kolovoza u Gruziji.

Cilj projekta je osnažiti mlade ljude za promicanje vrijednosti kao što su izgradnja mira, interkulturni dijalog, inkluzija i tolerancija kroz različite aktivnosti u lokalnoj zajednici u Gruziji.

Aktivnosti će biti finalizirane nakon dolaska volontera uz pomoć projektnog koordinatora i mentora na temelju vještina i želja pojedinog volontera. Neki od primjera su: sportske aktivnosti, eventi iz kulture, festivali, kulinarske emisije, koncerti i slično.

Volonteri će također raditi na stjecanju vještina potrebnih za vođenje interkulturalnog dijaloga kako bi se ispunio cilj projekta: postati kulturalno svjesniji i upoznati se s različitim načinima izražavanja vlastite kulture.

EPIC je kratkoročni EVS projekt koji će se održati na dvije lokacije u Gruziji, prvih 4 tjedna u Tbilisiju, a sljedećih 4 tjedna u manjem gradiću na obali- Zugdidiju.

Kako se prijaviti?

Ispunjenu prijavnicu pošalji na oceanznanja.applications@gmail.com. Ukoliko budeš izabran/a, nakon rješavanja ugovora, morat ćeš kao depozit platiti 300 kn koje će ti biti vraćeni po završetku projekta.

Ukoliko je ovo prvo put da si čuo za EVS ili Europsku volontersku službu, kažemo i ovo: plaćena ti je povratna karta do Gruzije, imaš plaćen smještaj i režije, a dobivaš i džeparac i novac za hranu. Također, imat ćeš i zdravstveno osiguranje, ali tečaj jezika.

Još uvijek nisi siguran i želiš saznati više informacija o projektu? Prouči infopack!