I ove godine ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) priprema konferenciju koja se bavi hranom. ZMAG ovom konferencijom istražuje održivije oblike proizvodnje hrane, pravednije sustave distribucije, ekološke trendove u vrtlarstvu, održanje genske raznolikosti kroz čuvanje sjemena i nudi rješenje za problem klimatskih promjena.

Sama konferencija će se održati u subotu, 13.listopada od 10:00 u Kinu Tuškanac.

Izuzetno bogat program dovodi neke zanimljive goste kao što su Kornelija Benyovsky Šoštarić (Autorica knjige “Zeleni kvadrat – zdravlje iz organskog vrta” i voditeljica TV emisija “Vrtlarica”), Emil Platzer iz Arche Noah – austrijskog društva za očuvanje raznolikosti sjemena i usjeva, permakulturna dizajnerica, edukatorica i istraživačica ​Cvijeta Biščević te ​Sendy Osmičević iz ZMAG-a.

Sama konferencija će se održati u subotu, 13.listopada od 10:00 u Kinu Tuškanac, a osim same konferencije, organizatori dovode i popratne sadržaje kao što su razmjena sjemena starih sorti, projekciju dokumentarnog filma “Sjeme: neispričana priča” ili stručnu radionicu o plodnosti tla.

Točan program konferencije provjerite na službenoj stranici ili pratite putem Facebook eventa.