Ovotjedna Groznica subotnje večeri donosi nam odlično rješenje za zatvorene kino dvorane. U nastavku pročitajte o čemu se radi.

U iščekivanju rada i pokretanju kinoprikazivačke djelatnosti, kino Kinoteka početkom svibnja pokrenula je online filmski magazin naziva Kino teka. Cilj ovog online magazine otvoriti je prostor u trenutnim okolnostima za kvalitetno druženje, upoznavanje, raspravu i promišljanje o filmskim djelima, autorskim opusima, žanrovima i ostalim filmskih te umjetničkim tema.

Magazin se sastoji od nekoliko stalnih rubrika u video, audio i tekstualnom formatu koje će se od prvog tjedna svibnja redovito objavljivati na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama kina.

ŠTO VAS SVE OČEKUJE? 

  • Virtualne kave donose videorazgovore s istaknutim pojedincima s filmske scene.
  • Klasici u vremenu karantene uključuju rasprave na temu filmskih naslova koje smo tijekom mjera izolacije pogledali nakon dugo vremena (a neki i prvi put), dok će se u Dolazećim atrakcijama pisati o filmovima koje jedva čekamo vidjeti na velikome platnu.
  • Svaki tjedan objavljivat će se i nova Filmska lista u kojoj nude popis filmova koji istražuju određenu temu, svakog dana po jedan naslov objavit će se na društvenim mrežama.

Vrijedi istaknuti suradnike Kinotekina online magazina koji su redom: Lukša Benić, Danijel Brlas, Miro Frakić, Valentina Lisak, Silvestar Mileta, Jelena Pašić i Višnja Vukašinović, predstavnici mlađe generacije filmskih kritičara, filmologa, urednika i kustosa/programera. Urednik magazina voditelj je filmskih programa kina Kinoteka, Mario Kozina.

Izvor slike: kino Kinoteka