CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje provodi projekt Love&Respect – prevencija nasilja u adolescentskim vezama. U sklopu projekta, od 25. studenog pokrenuta je i kampanja na društvenim mrežama #TeensToo koja će trajati do 10. prosinca 2018. godine.

Kampanjom se želi osvijestiti javnost, prvenstveno mlade ljude, o problemu nasilja u partnerskim odnosima koji često počinje već u doba adolescencije.

Zabrinjavajući statistički podaci kažu kako je 58% mladih doživjelo neki oblik štetnog/nasilnog ponašanja u partnerskim vezama, 17% mladih u više navrata doživjelo da partner/ica kontrolira i provjerava njihov mobitel te da 1 od 5 mladih doživljava izrazito ljubomorno ponašanje u vezi koje se manifestira na razne načine.

CESI apelira na mlade ljude da na svojim profilima na društvenim mrežama objave fotografiju ili selfie, uz nju objave neki od navedenih statističkih podataka te obavezan hashtag #TeensToo.

Projekt Love&Respect, osim u Hrvatskoj, provodi se u Austriji, Armeniji, Češkoj, Gruziji, Italiji i Španjolskoj. Uključuje izradu online platforme za mlade i stručnjake koji rade s mladima, interaktivnu kviz aplikaciju i kampanju na društvenim mrežama.

Detaljnije o projektu i kampanji pronađite na linku.

Photo by Sydney Sims on Unsplash