Portal Kulturpunkt.hr desetu godinu zaredom organizira jedinstveni edukacijski program ‘Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica’, namijenjen svim mladim novinarima i autorima zainteresiranim za područje suvremene kulture. Školica je besplatna, a održavat će se dvaput tjedno.

Školica se sastoji od tri segmenta: serije predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama (kao i kulturnim i medijskim politikama), radioničkog segmenta usmjerenog na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva kao i analizu umjetničkog djela te praktičnog rada na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr.

Program će se održavati u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada 2018. do veljače 2019. Školica je besplatna za sve polaznike, a detaljni raspored će biti dostupan 1.listopada.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej. Prijava treba sadržavati ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela).

Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte novinarska.skolica@gmail.com s naslovom “Prijava za novinarsku školicu”, najkasnije do 17. rujna u 24 sata. Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program Školice.

Izvor: Srednja.hr

Photo by Tyler Franta on Unsplash