Do 5. kolovoza zaprimaju se prijave mladih za sudjelovanje na konferenciji u čijem će se sklopu u Zagrebu održati simulacija rada članova Europskog vijeća i Vijeća ministara vanjskih poslova.

Konferencija Model European Union koju organiziraju studenti volontera iz svih krajeva Hrvatske održat će se od 30. rujna do 6. listopada.

Konferencija će na jednom mjestu okupiti mlade entuzijastične, potencijalne buduće lidere Europske unije u Zagrebu. Model European Union projekta osmišljen je kako bi se mlade educiralo o procesu donošenja odluka u institucijama EU.

Sudionicima konferencije pružit će se prilika da simulirajući rad članova navedenih institucija, ali i raznim radionicama te strukturiranim dijalogom s relevantnim gostujućim predavačima iz političkog života, doprinose konstruktivnoj raspravi, a samim time i iskažu vlastito znanje i ambiciju da postanu budući lideri EU.

Teme kojima će se ove godine konferencija najviše baviti su trgovinska politika EU, energetska sigurnost, integracije EU te njezino povećanje i globalni utjecaj.

Konferenciju sufinancira Program Erasmus +. Naknada za sudjelovanje sudionika iz Erasmus + zemalja partnera iznosi 30 € / 220kn, a obuhvaća 7-dnevnu konferenciju, hranu, smještaj, putne troškove (mogućnost povratnog putovanja do 275 eura) i društvene događaje.
Zemlje partneri su: Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Estonija, Poljska, Njemačka, Danska, Italija, Francuska, Belgija.Naknada za sudjelovanje za sudionike iz drugih zemalja iznosi 150 € / 1150kn.
Prijaviti se možete ovdje, a dodatne informacije možete zatražiti  ovdje.