Ovoga tjedna naša Anja M. prebacila se sa filmske na televizijsku scenu te nam donosi serije koje su trajale itekako predugo.

Imate li ponekad osjećaj dok listate TV programe da neke serije jednostavno traju vječno? Osim što se repriziraju kad god stignu, neprestano stižu i nove sezone koje se opet nakon nekoga vremena repriziraju i tako u nedogled. Ovo su serijali koji to i dokazuju:

  1. KAKO SAM UPOZNAO VAŠU MAJKU – Ovaj američki sitcom TV kuće CBS rijetko tko nije pratio. Ted, Marshall, Robin, Lilly i Barney nasmijavali su nas iz dana u dan od (daleke) 2005. godine. Nakon više od 200 epizoda i 9 sezona serija je završila i napokon saznajemo kako je Ted upoznao majku svoje djece. Napokon!
  2. MODERNA OBITELJ – Serija u kojoj se isprepleću priče triju potpuno različitih obitelji kojima je zajednička velika ljubav jednih prema drugima osvojila je i nagradu Emmy koja je samo potvrdila uspješnost serije. Zadnja, 11. sezona, već se emitirala u Americi u rujnu ove godine, a nama preostaje strpljivo čekati da kraj serije dođe do nas na naše male ekrane.
  3. DVA I POL MUŠKARCA-Charlie Sheen dugo je bio zvijezda ovoga popularnoga serijala sve dok nije dobio otkaz pa ga mijenja Ashton Kutcher kojega pratimo još od hit serijala Lude sedamdesete. Od tada serija jednostavno više nije bila ista,ali to nije spriječilo produkciju da seriju održe još 4 godine time skupivši ukupno 12  dugih sezona.
  4. TEORIJA VELIKOG PRASKA – Sheldona i ostale genijalce rado pratimo na RTL 2 i nakon čak 12 godina i 12 sezona. Spoiler alert! Sheldon i Amy na samome kraju emisije osvoje dugo željenu Nobelovu nagradu za fiziku, a Penny i Leonard saznaju da će postati roditelji! Zaista neočekivan kraj ovoga legendarnoga serijala.
  5. UVOD U ANATOMIJU – Od 2006. godine o  ovoj dramskoj seriji o liječnicima bruji cijeli svijet. Ellen Pompeo samo je jedna od mnogih glumica i glumaca koje je ova serija uvela u svijet slavnih. Svaka epizoda traje 40 minuta, a i nakon 15 sezona još se uvijek u potpunosti ne zna kada će joj doći kraj.
  6. SIMPSONI – Rekorder ove liste definitivno zauzima ova animirana TV serija koja parodira američki način života. Od davne 1989. pa do danas još se uvijek snimaju nove epizode. Čak 662. epizode i 30 sezona koje često i predviđaju budućnost?! Od ebole i rata u Siriji do skandala na prijašnjim američkim izborima kada su se glasački uređaji iznenada zamrznuli. Prije 15 godina Simsoni su predvidjeli i Trumpov dolazak na vlast, ali i njegov buran odlazak pa s nestrpljenjem čekamo hoće li se i to uistinu dogoditi.

Zaključak je sljedeći, što se duže emitiraju pojedini serijali realno je da dijelom gube i na svojoj kvaliteti, ali ne i na gledanosti. Na nama je da se zapitamo zašto?

Hmmm….:o