Mjesec listopad u cijelom se svijetu obilježava kao mjesec borbe protiv raka dojke. U Puli će se Ružičasti mjesec obilježiti nešto ranije, točnije 23. rujna i to humanitarnom utrkom “Pregledom do osmijeha”.

Organizatorice utrke, članice kluba GEA – kluba žena liječenih od karcinoma dojke – žele na ovaj način osvjestiti javnost o važnosti održavanja zdravih navika i redovite tjelesne aktivnosti. Uz već navedene razloge, potrebno je navesti i najvažniji cilj održavanja utrke – ukazivanje na problem raka dojke i važnost redovitog obavljanja preventivnih pregleda.

Trasa utrke je simbolična – kreće se sa Portarate i pulskim ulicama penje u četiri koncentrična kruga do Kaštela – na ovaj način staza poprima oblik dojke, ali i upućuje na nimalo lagan put koji moraju proći sve žene oboljele od ove opake bolesti. Utrka je duga nešto više od šest kilometara, a počinje u 11:00 sati. Link za prijavu za sudjelovanje na utrci ujedno je i link sa više detalja o ovom događaju. Organizatori su našli rješenje i za sve one kojima trčanje nije jača strana te im pružaju opciju rekreativne šetnje te uživanje u bogatom glazbenom programu.

Photo by sydney Rae on Unsplash