Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Uz Humana Nova Istru posluju još 2 Humane, i to ona u Zagrebu i ona u Čakovcu.

Humana Nova Istra za sada ima sortirnicu i trgovinu rabljenom odjećom u Labinu, a trenutno se planira otvorenje trgovina i u Poreču i Rijeci. Tim povodom traže radnike/ radnice tj. prodavačice i prodavače. Prednost će i ovoga puta imati osobe s invaliditetom i svi oni koji spadaju u teže zapošljive skupine. Ponovimo, to je misija Humana Nove – stvaranje pravednijeg društva u kojem svi imaju jednake šanse!

Ukoliko poznajete nekog tko bi mogao/mogla biti potencijalni kandidat za rad u trgovini rabljenog tekstila (second hand shop) u Poreču i Rijeci, a da ima neki oblik invaliditeta, neka se jave u inbox Humana Nove Istre  ili na brojeve telefona 099/ 849-982 (Marijan) ili 098/938-8590 (Tihana).