Festival Design District Zagreb u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska organizira natjecanje HACKING IKEA. Pozivaju se svi zainteresirani kreativci, neovisno o dobi i statusu (profesionalni dizajneri, studenti dizajna, ‘uradi sam’ entuzijasti, umjetnici i ostali) da se uključe u projekt stvaranja novih jedinstvenih rješenja ‘hakiranjem’ postojećih IKEA proizvoda i pridruže velikoj svjetskoj zajednici ‘IKEA hakera’.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je Ravnopravnost je bolja za sve’. Podjela uloga u obitelji temeljena na tradicionalnim obrascima je stvar prošlosti. Sada prostor doma postaje poligonom interakcije svih članova obitelji, svojevrsna platforma kojom propitujemo obrasce i postavljamo nove scenarije odnosa. Pretpostavka je da je uspostavom novih odnosa (oblika, boja, struktura, kompozicija…) u oblikovanju predmetne okoline svakodnevne uporabe moguće utjecati na njegovanje kulture ravnopravnosti unutar obitelji.

Prijave se zaprimaju isključivo putem online obrasca od 10. svibnja, a najkasnije do 23. svibnja 2018. godine. Svaka prijava treba sadržavati odgovore na pitanja unutar online obrasca te mini-portfolio koji sadrži 1 do 3 referentna rada. Prijave koje ne sadrže zadane elemente, selekcijska komisija neće uzeti u obzir.

Više informacija možete pročitati ovdje.

Izvor fotogradije: Facebook stranica Design District Zagreba