Rubrika nove spisateljice portala prikladnog naziva “Groznica subotnje večeri” napokon je ugledala svijetlo dana. Anja M. donosit će nam savjete o popularnim filmovima i još popularnijoj glazbi koja ih je obilježila. U prvom članku piše upravo o filmu koji ju je nadahnuo za naziv rubrike.

Većina nas zna za Johna Travoltu i njegove poznate filmove kao što su Briljantin i Pakleni šund, ali koji je to prvi veliki film koji ga je zapravo i proslavio?

Da, radi se o Groznici subotnje večeri! Ovaj kultni film ne samo što je proslavio ovoga hollywoodskog šarmera već mu je i osigurao nominaciju za Oscara.Preko noći, tada mladi glumac, postao je buntovnik bez razloga i kralj plesnog podija. Radnja filma odvija se u Brooklynu gdje Travolta, u ulozi Tonyija Manera, svake subote oblači svoje uske hlače i visoke cipele te osvaja plesni podij sa svojim izuzetnim pokretima. Međutim, kao i uvijek, nije sve tako crno i bijelo… Ispod toga krije se i tragična priča o tinejdžerskim razočarenjima, nasilju i slomljenim srcima.

ZAR JE MOGUĆE?
Film je postao pravi hit u kinima kojega su rado išli pogledati i stariji i mlađi. Od uloženih 3,5 milijuna dolara zarada je narasla na vrtoglavih 237 milijuna dolara. Osim zanimljive radnje, disco glazba je ta koja je filmu dodatno doprinijela na kvaliteti i podigla ga na višu razinu. Pjesme Bee Gees-a postale su bezvremenski hitovi, a soundtrack filma jedan je od najprodavanijih u povijesti!
Reakcije na ovaj film su nevjerojatne. Diskoteke su postale tako popularne da nema gdje ih nije bilo.I mi smo pratili trendove pa se u Zagrebu otvorio prvi disco klub Night Club Saloon.
PLESNI KRAJ DANA
Za kraj, ako spadate u onu skupinu ljudi kojima stari filmovi jednostavno ne pašu i nisu po volji, poslušajte na ovim poveznicama pjesme Staying alive i Night fever. Ako su uspjele rasplesati milijune uspjet će i vas. Raspalite na najjače i opustite se nakon teškoga dana. Zaslužili ste!
Anja M.