Današnjim ćemo člankom malo zasladiti glazbeno-filmsku rubriku Groznica subotnje večeri. Naime, Anja M. nam donosi super recept za svima omiljeni cheesecake.

Oreo Cheesecake bez pečenja

Iako je inače u rubrici Groznica subotnje večeri sve samo ne recepti za torte, ovaj petak odlučila sam se za baš to. Božićno vrijeme, adventske kućice i hladnoća definitivno su samo neki od razloga zašto smo uvijek gladni. Za sve koji žude za slatkim –  ovaj kolač koji možete napraviti bez pečenja idealan je izbor za vas!

Za podlogu potrebno vam je: 28 Oreo keksa (bijeli dio keksa istrugajte nožem) i 75 g rastopljenog maslaca, a nadjev je nešto kompliciraniji od toga. Za nadjev potrebno je kupiti 500 g krem sira po izboru, 100 g šećera, 1 bourbon vanilin šećera, 500 ml vrhnja za šlag, bijela krema od Oreo keksa koju ste prethodno istrugali, vrećica želatine uz 3 žlice vode i 12 Oreo keksa.

PRIPREMA

Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje te potom za podlogu iz Oreo keksa istružite nožem bijelu kremu. Taj dio koristit ćete u nadjevu.

Tamni dio Oreo keksa izlupajte valjkom ili nečim sličnim te od slatkih mrvica oduzmite 5 žlica i stavite ih sa strane. One će vam poslužiti za dekoraciju.

Nakon što ste maslac rastopili dobro ga izmiješajte sa mrvicama od keksa. Dobivenu smjesu utisnite u kalup i stavite u hladnjak.

Za nadjev rastopite želatinu u 3 žlice vode. U lonac stavite krem sir, šećer, vanilin šećer i bijelu kremu od Oreo keksa pa sve to miješajte bez zaustavljanja dok smjesu zagrijavate na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Potom u smjesu dodajte rastopljenu želatinu i miješajući pustite da nadjev dođe do laganog vrenja. Kada dođe do vrenja maknite smjesu s vatre i pustite ju da se hladi.

Vrhnje za šlag istucite u čvrst šlag te u njega umiješajte ohlađenu smjesu s krem sirom. Pazite da smjesa ne bude prevruća!

U dobiveni nadjev špatulom umiješajte sjeckane Oreo kekse i sve izlijte u kalup preko ohlađene podloge. Za kraj preostale mrvice keksa pospite po vrhu torte pa ju stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

Nakon što se torta dobro ohladi, narežite komad i stavite svoj omiljeni film. Užitak  je zagarantiran!