Fumetto, međunarodni festival stripa iz Švicarske, poziva crtače stripova da se prijave na Fumetto Comix natjecanje. Prihvaćaju se stripovi dužine do 4 stranice na temu bicikala i bicikliranja. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, a rok za prijavu je 4. siječnja.

Bicikliranje je najlakši način prijevoza – brz i fleksibilan! Slažeš li se? Živiš li u raju za bicikle ili se moraš probijati kroz urbanu džunglu? Nacrtaj svoju biciklističku priču!

Sudionici se mogu prijaviti u jednu od tri starosne kategorije: stariji od 18 godina, dobi između 13 i 17 i mladi od 12 godina. Na natjecanje se mogu prijaviti pojedinci i škole.

Nagrade će osvojiti tri najbolja rada iz svake kategorije, a uz to će biti nagrađen i strip sa najboljim scenarijem, neovisno o kategoriji. Posjetitelji festivala će također moći glasovati za svog favorita koji će osvojiti nagradu publike. Nagradni fond za sve pobjednike iznosi ukupno 5000 švicarski franaka.

Zainteresirani kandidati moraju poslati originalne radove poštom. Online aplikacije i aplikacije putem maila nisu dopuštene. Rad treba biti u A4 ili A3 formatu. Prihvaćaju se samo stripovi (jedna priča), do najviše 4 stranice dužine. Na poleđini svake stranice potrebno je navesti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail, korisnički broj, datum rođenja i broj stranice.

Uz radove je potrebno priložiti 15 eura za troškove povratne pošiljke ako želite da vam se radovi vrate.

Rok za prijavu: 4. siječnja 2019.

Više informacija o natječaju možete pročitati ovdje.

Izvor: Info zona