Grad Labin je 16.rujna objavio foto-natječaj „POKRENI SE“ koji je namijenjen fotografskim amaterima i ljubiteljima fotografije povodom Europskog tjedna mobilnosti. Krajnji rok prijave natječaja je 22.rujna.

Na natječaju mogu sudjelovati fotografski amateri i ljubitelji fotografije, a potrebno je fotografirati događaj, aktivnost, kretanje, prometna rješenja, naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz i slične situacije s naglaskom na održivu mobilnost.

Fotografije je potrebno dostaviti zajedno s popunjenom prijavnicom na e-mail adresu ured.grada@labin.hr.

Svaki autor može dostaviti najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije u digitalnom obliku, u JPG/JPEG formatu, minimalne veličine 2 MB. Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise. Fotografije koje ne udovoljavaju kriterijima natječaja (rok dostave, tema natječaja, bez prijavnice i sl.) neće biti prihvaćene.

Nakon zatvaranja roka za dostavu fotografija Povjerenstvo za odabir najuspješnijih fotografija utvrđuje fotografije koje udovoljavaju uvjetima natječaja i fotografije koje ulaze u uži krug za glasanje. Te se fotografije objavljuju na službenim stranicama Grada Labina i Facebook profilu Grada Labina za glasanje od strane građana.

Autorima triju najuspješnijih fotografija dodijelit će se nagrade, i to za fotografiju koja je osvojila:

–          1. mjesto na iznos od 800,00 kuna,
–          2. mjesto na iznos od 400,00 kuna,
–          3. mjesto na iznos od 200,00 kuna.

Cjelokupni natječaj potražite na linku.

Photo by Lilly Rum on Unsplash