Nas i sve što nas okružuje polako, ali sigurno nagriza zub vremena te ostavlja tragove u vidu bora, patine, ruzine (hrđe) te drugih znakova djelovanja protoka vremena i utjecaja dugotrajne izloženosti atmosferilijama. Kroz ovu fotografsku temu želimo potaknuti fotografe da svojom kreativnošću i fotografskim umijećem interpretiraju djelovanje, odnosno utjecaj protoka vremena na predmete (stvari), građevine (objekte), ljude i druga živa bića. Termin Zub vremena u svojoj osnovnoj definiciji predstavlja propadanje zbog dugog trajanja, međutim starenje često na površinu iznese neku novu ljepotu, ljepšu od one izvorne, a na fotografima je da tu ljepotu prenesu u svoje fotografije i prijave se na foto natječaj „Argonaut 2018”.

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna, u suradnji s Općinom Motovun, Turističkom zajednicom Općine Motovun i lokalnim poslovnim subjektima organizira foto natječaj „Argonaut 2018”.Tema ovogodišnjeg foto natječaja je „ZUB VREMENA”.

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati svi bez ikakvih ograničenja, namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima fotografije. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja.

Svaki autor šalje najviše 5 originalnih fotografija. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail  fotoargonaut@gmail.coms naslovom “ZA FOTO NATJEČAJ” u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB rezolucije 254dpi. Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_Godina nastanka.JPG. Primjer: 1_Ivan Horvat_Zaboravljena_2018.JPG. Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/. Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu, koju možete preuzeti ovdje: PRIJAVNICA.

Za sudjelovanje na ovom natječaju plaća se kotizacija od 50 kn u svrhu pokrivanja troškova tiskanja i opremanja odabranih fotografija za izložbu. Uplata se vrši na račun Udruge Fotovun: IKB banka, IBAN HR5723800061147006969 (u rubriku Opis plaćanja treba upisati ARGONAUT 2018 – ZUB VREMENA, u rubriku Model treba upisati 00, a u rubriku Poziv na broj treba upisati svoj OIB). Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti.

Natječaj se otvara u utorak 10.7.2018. godine u 20.00 sati, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je petak 27.7.2018. u 23.59 sati.

Udruga Fotografa Fotovun dodijelit će prvu (1.500 kn), drugu (1.000 kn) i treću nagradu (500 kn) po odluci žirija na dan otvaranja izložbe.

Više informacija ovdje.

Photo by Annie Spratt on Unsplash