Ovogodišnje 8.izdanje Poreč DOX nudi kreativcima svih uzrasta potpuno besplatno 2 radionice: radionicu besplatnog filma i radionicu Produkcije.

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima i svima koji vole animaciju. Počinje izradom fenakistoskopa, popularnog uređaja za animaciju slika, a nakon toga slijedi rad na knjizi snimanja sastavljenoj od osam skica, napisanih dijaloga i prijedloga za zvukove u filmu. Polaznici će moći svoj segment priče realizirati u obliku brojnih crteža ili putem stop frame animacije koja uključuje izradu samostojeće scenografije i likova. Slijedi snimanje crteža, stop frame animiranje, sinkronizacija, montaža te konačno – projekcija animiranog filma na zatvaranju festivala.

Radionica animiranog filma održat će se od 19. do 26. listopada, svakim danom od 17 do 19 sati.

Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika!

Više info ovdje.

Production In – radionica namijenjena prije svega srednjoškolcima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u devet dana – od ideje do realizacije. Na ovoj intenzivnoj radionici, koja će se održati od 19. do 26. listopada, desetak će autora realizirati svoj film. Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a namijenjena je svim kreativnim snagama Poreštine – srednjoškolcima, muzičarima, likovnim umjetnicima, medijskim djelatnicima, glumcima, plesačima, skejterima i svima ostalima sa i bez prethodnog iskustva rada s kamerama i montažom, ali sa iskustvom stvaranja i realizacije ideje u bilo kojem mediju. Radionica je prilagođena ostalim obvezama polaznika i traje uglavnom u popodnevnim satima, a počinje obaveznim sastankom u petak, 19. listopada u 19 sati.

Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika!

Više info ovdje.